DomůČlánkyInvestiční příležitosti v nechtěných akciích

Investiční příležitosti v nechtěných akciích

Publikováno

Některé fondy využívají produktů, které sice nejsou výnosné v současnosti, ale mají takový potenciál, že by mohly být výnosné v budoucnu. Často se na ně zaměřují portfolio manažeři těchto fondů vyhledávající různé společnosti, které jsou mimo zájem velkých investorů. Takové firmy, které čekají na svou chvíli, aby pak mohly být prodány s výrazným ziskem. Z dlouhodobého hlediska je tato strategie velmi úspěšná.

Akcie opomíjených společností mohou přinést dobré zhodnocení.
Akcie opomíjených společností mohou přinést dobré zhodnocení.

„Nezajímavé“ mají dobrou strategii

Jen málokdo dokáže jít mimo dav, ale nejednou se potvrdilo a ne jen v tomto odvětví, že není špatné poslechnout svůj úsudek a svůj rozum. Můžete na tom i hodně vydělat.

Pro investory bývají velmi zajímavé fondy s pragmatickým a trpělivým investičním přístupem. Ty dokáží velmi dobře zanalyzovat situaci v podceňovaných firmách, které by mohly být pro investory velmi zajímavé. Rozhodně nikdy nevkládají své peníze do něčeho, co je zrovna moderní, ale jdou do hloubky, po diskontních cenách, hledají mezery, slevy i chyby trhu. Protože ta když přijde, nastává ideální okamžik k nákupu. Pak již jen stačí obrnit se trpělivostí a počkat na ideální okamžik. Ten určitě přijde. Akcie takové firmy je možné prodat až ve chvíli, kdy ostatní investoři začnou projevovat aktivitu a akcie ukazují skutečnou hodnotu firmy.

Jeden příklad za všechny

Zajímavým příkladem je i japonská společnost Shimano. Celá situace souvisí se zemětřesením a tsunami v Japonsku, které se odehrálo před šesti lety. V této době významně klesly akcie japonských společností. Například akcie firmy Shimano Inc., která vyrábí převodovky a cyklistické příslušenství, spadly až o 12 %. Tato společnost je ale převážně exportní, a proto není tolik závislá na japonském trhu. Nákupu levnějších akcií využil i fond First Eagle Amundi International. A byl to velmi dobrý krok. Od roku 2011 posílily akcie společnosti o více než 300 %.

Na podceněné akcie se zaměřují i fondy First Eagle Amundi International Fund a First Eagle Amundi Income Builder Fund. Je důležité si uvědomit, že investování by mělo být dlouhodobé. Rozhodně nejsou tyto investice vhodné jako krátkodobé. Doporučená délka je alespoň pět let.

Zkusit můžete i profesionály

Kdo nemá čas, znalosti nebo chuť spravovat si své finanční úspory, může přenechat rozhodování o složení investičního portfolia odborníkům. Ti se zaměřují na finanční trhy a průběžně vyhodnocují situaci. Vy se nebudete muset o nic zajímat, jen budete pravidelně dostávat informace o tom, jak se vyvíjí hodnota vašeho portfolia, jaké byly provedeny operace i zhodnocení. Na českém trhu patří k nejžádanějším společnost IKS KB a její produkt IKS Investiční manažer.

Nejnovější zprávy

Netflix jde po sdílených heslech a zároveň snižuje ceny. Ceny akcií přesto padají.

Oblíbená streamovací platforma Netflix opět šokuje své uživatele. Poté, co před několika měsíci v USA a na západních trzích zvyšovala ceny za předplatné až...

Nvidia poodkryla další ziskovou vertikálu navázanou na umělou inteligenci, akcie reagují téměř dvojciferným růstem

Horečka okolo umělé inteligence zažehnutá nedávným vypuštěním Chat GPT od OpenAI mezi širokou veřejnost způsobila doslova hon po titulech, které s touto technologií mají...

19 z 20 lidí nenachází v Apple TV + hodnotu úměrnou ceně služby

Apple má problém. Jeho streamovací službu Apple TV+ má již několikátý rok po sobě pouze cca 22% majitelů iPhonů a procento ne a ne...
Martina Mádlová
Martina Mádlováhttps://www.investomanie.cz/author/martina/
Ráda píši a informuji o dění ve světě forexu, financí a investování. Baví mě neustále se vzdělávat a proto jsem se vrhla i do tohoto dynamického oboru. Je mi 31 let a letos jsem dokončila dálkové studium na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Mojí prioritou je pečlivost, flexibilita, férové jednání a rychlá reakce na dění ve světě financí. Vždy se ráda přiučím něco nového, nastuduji kus nové informace a předám dál naším čtenářům.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Testy společností