DomůZprávyHodnota Bitcoinu v listopadu raketově soutpá

Hodnota Bitcoinu v listopadu raketově soutpá

Publikováno

Cena Bitcoinu na BTC-E v Plus500 4.11.2015 kolem 6:00
Více jak 25% posílení Bitcoinu během 24 hodin

Virutální měna Bitcoin si za posledních 24 hodin připsala okolo 25% a dosáhla tak nejvyšší letošní ceny a také rekordu za posledních 12 měsíců. V době psaní zprávy je hodnota Bitcoinu okolo 400 amerických dolarů na burze BTC-E a 435 dolarů na burze Bitstamp.

Bitcoin začal posilovat již během října, kdy se jeho cena postupně zvýšila z 230 USD na burze BTC-E na 300 USD na téže burze na konci měsíce. První listopadové dny v porovnání s klidným vývojem ceny BTC dávají vzpomenout na divoký listopad před 2 roky, kdy cena raketově vyletěla z 200 dolarů za BTC na více jak 1100 dolarů.

Odborníci z branže se zatím nemohou zcela shodnout na tím, co stojí za současným prudkým růstem hodnoty Bitcoinu, ale zdá se, že na vině jsou 2 faktory – jednak posvěcení od Evropské Unie, že se z BTC neplatí DPH, ale hlavním důvodem je zřejmě zpřísňující se čínská kontrola finančních toků v běžných bankách, což zásadně zatraktivňuje alternativní měnu Bitcoin. Z Čínské burzy Huobi aktuálně také přichází největší objemy objednávek a ostatní burzy jí spíše sledují. Na Huobi je cena aktuálně přes 440 USD / BTC.

Aktuální kurz Bitcoinu v aplikaci Plus500, která používá kurzy z BTC-E:

Obchodovat s Bitcoinem lze i bez účasti na výše zmíněných burzách, a to prostřednictvím Plus500, které přebírá ceny z BTC-E a umožňuje obchodování s finanční pákou 1:5. Mějte na paměti, že obchodování s Bitcoinem i finanční pákou je však velice rizikové. Plus500 dává k novým účtům 500 Kč i bez nutnosti vkladu.

Obchodovat Bitcoin v Plus500

Nejnovější zprávy

Netflix jde po sdílených heslech a zároveň snižuje ceny. Ceny akcií přesto padají.

Oblíbená streamovací platforma Netflix opět šokuje své uživatele. Poté, co před několika měsíci v USA a na západních trzích zvyšovala ceny za předplatné až...

Nvidia poodkryla další ziskovou vertikálu navázanou na umělou inteligenci, akcie reagují téměř dvojciferným růstem

Horečka okolo umělé inteligence zažehnutá nedávným vypuštěním Chat GPT od OpenAI mezi širokou veřejnost způsobila doslova hon po titulech, které s touto technologií mají...

19 z 20 lidí nenachází v Apple TV + hodnotu úměrnou ceně služby

Apple má problém. Jeho streamovací službu Apple TV+ má již několikátý rok po sobě pouze cca 22% majitelů iPhonů a procento ne a ne...
Martina Mádlová
Martina Mádlováhttps://www.investomanie.cz/author/martina/
Ráda píši a informuji o dění ve světě forexu, financí a investování. Baví mě neustále se vzdělávat a proto jsem se vrhla i do tohoto dynamického oboru. Je mi 31 let a letos jsem dokončila dálkové studium na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Mojí prioritou je pečlivost, flexibilita, férové jednání a rychlá reakce na dění ve světě financí. Vždy se ráda přiučím něco nového, nastuduji kus nové informace a předám dál naším čtenářům.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Testy společností