DomůZprávyLidl chce v ČR investovat miliardy

Lidl chce v ČR investovat miliardy

Publikováno

Německá diskontní prodejna Lidl má v plánu investovat v České republice během tří let až devět miliard korun. Budou se modernizovat prodejny, stavět nové a současně je v plánu i rozvoj skladových ploch. Díky těmto plánům může vzniknout až 1500 nových pracovních míst. První nová prodejna v tomto konceptu bude otevřena v pondělí 7. prosince v Berouně. Desítky nových obchodů mají vzniknout do roku 2018. V Česku bude dále pokračovat v expanzi.

Lidl mění svou strategii i vzhled svých prodejen.
Lidl mění svou strategii i vzhled svých prodejen.

Podle vyjádření generálního ředitele společnosti Lidl Pavla Stratila se po určitou dobu společnost zabývala zejména modernizací stávajících prodejen a nyní se rozhodli přemístit svou pozornost na výstavbu zcela nového konceptu prodejen. Zákazníkům se zvýší především komfort při nákupech. Pro zaměstnance i dodavatele je to jasný signál, že na českém trhu Lidl dále setrvává. Nové prosklené prodejny mají mít větší prodejní plochu na zhruba 1400 metrů čtverečních. Další změnou jsou širší parkovací místa, uvnitř větší a vzdušnější prostor, široké uličky, velká pekárna a rozšířené úseky čerstvých potravin. Nová prodejna v Berouně vyšla téměř na 90 milionů korun.

Změna strategie diskontu Lidl

Obchodní koncept Lidl mění svou obchodní strategii po celé Evropě a v plánu je také vstup na americký trh. V České republice nyní provozuje celkem 230 prodejen. Do budoucna se chystají další nové prodejny, vytipovaných je spoustu lokalit, ale musí se jednat o kvalitní projekty.

Podle generálního ředitele se Lidl odklání od strategie nejnižších cen a v obchodě již klienti nenaleznou např. nejlevnější víno v papírových krabicích či v prodeji není gothajský salám. Prodejna již nechce patřit do kategorie nejlevnějšího zboží, ale do kategorie nejvyšší kvality.

Lidl je na českém trhu od roku 2003. Na tuzemský trh vstoupil jako poslední z velkých obchodních řetězců. Nyní poskytuje zaměstnání 6654 lidem. Přibližně 80 % sortimentu je prodáváno pod privátní značkou. V roce 2013/2014 stoupl zisk společnosti o 13 procent na 1,73 miliardy korun. Rovněž se zvedly i tržby o 18 procent na 29 miliard korun.

Nejnovější zprávy

Netflix jde po sdílených heslech a zároveň snižuje ceny. Ceny akcií přesto padají.

Oblíbená streamovací platforma Netflix opět šokuje své uživatele. Poté, co před několika měsíci v USA a na západních trzích zvyšovala ceny za předplatné až...

Nvidia poodkryla další ziskovou vertikálu navázanou na umělou inteligenci, akcie reagují téměř dvojciferným růstem

Horečka okolo umělé inteligence zažehnutá nedávným vypuštěním Chat GPT od OpenAI mezi širokou veřejnost způsobila doslova hon po titulech, které s touto technologií mají...

19 z 20 lidí nenachází v Apple TV + hodnotu úměrnou ceně služby

Apple má problém. Jeho streamovací službu Apple TV+ má již několikátý rok po sobě pouze cca 22% majitelů iPhonů a procento ne a ne...
Martina Mádlová
Martina Mádlováhttps://www.investomanie.cz/author/martina/
Ráda píši a informuji o dění ve světě forexu, financí a investování. Baví mě neustále se vzdělávat a proto jsem se vrhla i do tohoto dynamického oboru. Je mi 31 let a letos jsem dokončila dálkové studium na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Mojí prioritou je pečlivost, flexibilita, férové jednání a rychlá reakce na dění ve světě financí. Vždy se ráda přiučím něco nového, nastuduji kus nové informace a předám dál naším čtenářům.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Testy společností