DomůZprávyKarlovarská Korunní má nového majitele

Karlovarská Korunní má nového majitele

Publikováno

Karlovarská Korunní bude patřit novému majiteli. Společnost Alphaduct prodala stoprocentní podíl ve společnosti skupině Arca Capital. Ta patří slovenskému finančníkovi Pavolu Krúpovi.

Společnost Alphaduct Vladimíra Komára odprodala stoprocentní podíl Karlovarské Korunní skupině Arca Capital.
Společnost Alphaduct Vladimíra Komára odprodala stoprocentní podíl Karlovarské Korunní skupině Arca Capital.

Skupině Arca Capital již patří tuzemský výrobce minerálek Ondrášovka. Korunní odkoupila od společnosti Alphaduct Vladimíra Komára. Akvizicí vznikne subjekt, který má na trhu balených minerálních vod v České republice zastupovat pozici dvojky. Má zhruba čtvrtinový tržní podíl. O celé transakci a jejím průběhu informovala mluvčí Arca Capital Barbora Hanáková.

Cena transakce zveřejněna nebyla. Díky spojení Ondrášovky a Karlovarské Korunní vznikne velká nápojářská skupina, která má obrat více než 800 milionů korun. Podle odhadů trhu Komár za výrobce minerálek získal přes 200 milionů korun. Tuto informaci zveřejnil server Forbes.cz. Mluvčí Hanáková tento odhad odmítla komentovat. Podle serveru má vyšší tržní podíl pomoci společnostem při cenových jednáních s obchodními řetězci. Také chce zvýšit svou konkurenceschopnost proti dominantním firmám na trhu, kam patří Karlovarské minerální vody rodiny Alessandra Pasqualeho. Díky tržbám kolem tří miliard je v Česku nejsilnější skupinou v oboru.

O prodeji se jednalo již několikrát

O Korunní jednali finančníci již několikrát, ale nikdy se nemohli dohodnout na ceně. Komár prohlásil, že prodej byl jeho záměrem již delší dobu, ale nikdy nedošlo k dohodě, která by naplňovala jeho představy. Arca Capital je investiční skupina, která se realizuje především v oblasti rizikového kapitálu ve střední a východní Evropě. Své zastoupení má v Bratislavě, Praze, Kyjevě a Londýně. Krúpa je znám především jako poměrně tvrdý obchodník. Poprvé na sebe hodně v České republice upozornil ve chvíli, kdy jeho firma koupila od bývalého premiéra Stanislava Grosse akcie firmy Moravia Energo. Nyní je aktuální jeho výpad na Zdeňka Bakalu a situaci týkající se krachujícího OKD nebo na americkou firmu GE Money kvůli podmínkám, díky kterým získali Američané část Agrobanky.

Arca Capital vlastní Ondrášovku od roku 2007. Firmě patří i minerální voda Šaratica. Minerálky Ondrášovku, Korunní a další značky zastřeší po formální stránce skupina Ondrášovka Holding.

Nejnovější zprávy

Netflix jde po sdílených heslech a zároveň snižuje ceny. Ceny akcií přesto padají.

Oblíbená streamovací platforma Netflix opět šokuje své uživatele. Poté, co před několika měsíci v USA a na západních trzích zvyšovala ceny za předplatné až...

Nvidia poodkryla další ziskovou vertikálu navázanou na umělou inteligenci, akcie reagují téměř dvojciferným růstem

Horečka okolo umělé inteligence zažehnutá nedávným vypuštěním Chat GPT od OpenAI mezi širokou veřejnost způsobila doslova hon po titulech, které s touto technologií mají...

19 z 20 lidí nenachází v Apple TV + hodnotu úměrnou ceně služby

Apple má problém. Jeho streamovací službu Apple TV+ má již několikátý rok po sobě pouze cca 22% majitelů iPhonů a procento ne a ne...
Martina Mádlová
Martina Mádlováhttps://www.investomanie.cz/author/martina/
Ráda píši a informuji o dění ve světě forexu, financí a investování. Baví mě neustále se vzdělávat a proto jsem se vrhla i do tohoto dynamického oboru. Je mi 31 let a letos jsem dokončila dálkové studium na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Mojí prioritou je pečlivost, flexibilita, férové jednání a rychlá reakce na dění ve světě financí. Vždy se ráda přiučím něco nového, nastuduji kus nové informace a předám dál naším čtenářům.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Testy společností