DomůZprávyBitcoin klesá po ohlášení možné krádeže na BitStamp.net

Bitcoin klesá po ohlášení možné krádeže na BitStamp.net

Publikováno

Šokující zpráva přichází z největší bitcoinové burzy Bitstamp.net, která včera rozesílala email, že mají problémy s bitcoinovou peněženkou a že vklady a výběry budou pozastaveny. Dnes již naplno přiznávají, že zřejmě došlo ke krádeži bitcoinů a celá burza je pozastavená:

Bitstamp.net pozastaven
Pozastavná služby největší bitcoinové burzy Bitstamp.net

Kolují nepotvrzené zprávy, že zmizelo přes 18 tisíc bitcoinů, což by i při v současnosti relativně nízkém kurzu, pořád znamenalo ztrátu přes 100 milionů korun.

Vedení Bitstampu nicméně uklidňuje investory, že má dostatečné finanční rezervy k pokrytí této ztráty. Zbývá jen doufat, že tomu tak skutečně je a Bitstamp se nezařadí po bok zkrachovalým, rozuměj vykradeným, burzám, jako Mount Gox či v poslední době Mintpal.

update 6.1.2015: Vedení BitStampu potvrdilo, že skutečné množství ukradených bitcoinů je do 19 tisíc, takže naše informace ze včera byly správné a dříve, než o nich informovala odborná média stylu Coindesk apod. Zároveň Bitstamp opět uklidňuje investory, že má dostatečné rezervy a že jejich vkladů se to nedotkne. Burza nicméně stále zůstává zavřená a kurz btc se drží kolem 270 USD.

Pád hodnoty bitcoinu po oznámení možné krádeže na Bitstamp.net
Pád hodnoty bitcoinu z důvodu krádeže na BitStampu, zdroj: Plus500

Příjemnou zprávnu, pro všechny konzervativnější investory, kteří nechtějí riskovat vkládat své peníze přímo na bitcoinové burzy, je možnost obchodovat s Bitcoinem v Plus500 (www.Plus500.com či naše recenze zde). Je možné, že dnes je skvělá příležitost nakoupit bitcoin velice levně (pod 300 USD se bitcoin nepodíval již velice dlouhou dobu) a svést se tak na rychlém obnovení hodnoty bitcoinu. V Plus500 se navíc obchoduje s pákou 1:17, takže stačí i malý pohyb kurzu směrem nahoru a výdělky jsou zaručené.

Aktuální cena bitcoinu dle burzy btc-e.com k obchodování přímo v Plus500 vypadá následovně:

Podělte se v diskuzi, kdo jste na tomto swingu vydělali.

Nejnovější zprávy

Netflix jde po sdílených heslech a zároveň snižuje ceny. Ceny akcií přesto padají.

Oblíbená streamovací platforma Netflix opět šokuje své uživatele. Poté, co před několika měsíci v USA a na západních trzích zvyšovala ceny za předplatné až...

Nvidia poodkryla další ziskovou vertikálu navázanou na umělou inteligenci, akcie reagují téměř dvojciferným růstem

Horečka okolo umělé inteligence zažehnutá nedávným vypuštěním Chat GPT od OpenAI mezi širokou veřejnost způsobila doslova hon po titulech, které s touto technologií mají...

19 z 20 lidí nenachází v Apple TV + hodnotu úměrnou ceně služby

Apple má problém. Jeho streamovací službu Apple TV+ má již několikátý rok po sobě pouze cca 22% majitelů iPhonů a procento ne a ne...
Ivo Mahler
Ivo Mahler
Miluji obchodování na trzích a vše kolem toho. Když jsem se poprvé seznámil s CFD deriváty, byl jsem očarován možností obchodovat velké objemy s relativně malým kapitálem. Tak jako v životě je ale nahoře i dole, takže byly doby lepší i horší. Nyní se již považuji za zkušeného obchodníka, který neobchoduje srdcem, ale rozumem. Když neobchoduji, rád píši články sem na Investomanii, vzdělávám se nebo se toulám přírodou.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Testy společností