DomůČlánkyRady pro výběr futures brokera

Rady pro výběr futures brokera

Publikováno

Při výběru dokonalého futures brokera je důležité postupovat opatrně. Na internetu je k dispozici mnoho informací, které si často protiřečí nebo nejsou úplně kompletní. Na co si dát pozor při výběru brokera?

Výběr správného futures brokera je důležité nepodcenit a věnovat mu náležitou pozornost.
Výběr správného futures brokera je důležité nepodcenit a věnovat mu náležitou pozornost.

Nejčastěji by vás mělo zajímat:

  • Výše komisí (kolik peněz odvede broker za zprostředkování obchodu)

  • Počáteční kapitál, který musíte složit pro založení účtu

  • Poplatky, které jsou spojené s vedením účtu apod.

  • Technické zázemí (zda jsou nabízené nástroje ideální pro váš způsob obchodování)

  • Spolehlivost

  • Správná exekuce příkazů

  • Zákaznická podpora

  • Jednoduchost používání (jak můžete vybrat peníze, řídit účty, apod.)

Mezi nejdůležitější kritéria patří počáteční kapitál, poplatky, technické možnosti a cena. Pro začátečníka bývá nejpodstatnější cena a stačí mu základní platformy a nástroje technické analýzy. Pokročilý obchodník má předem určený styl obchodování a rád si připlatí za nástroje, které chce využívat. Při rozhodování byste neměli zapomínat ani na spolehlivost brokera. Mnoho začátečníků se nechá zlákat skvělými nabídkami, nízkými komisemi a počátečními vklady, ale realita je pak hodně odlišná. Je velmi rizikové vkládat velké sumy peněz na účty neprověřených společností. Vaše peníze jsou v mnohem větším bezpečí u prověřených společností, které na trhu fungují už dlouho.

Příklady pro výběr některých futures brokerů

Pokud by se mělo hledět na cenu, je ideální AMP Futures, Generic Trade a MB Tranding, protože mají velmi malé počáteční vklady. Generic Trade a MB Tranding mají menší komise. Vstup do obchodu na populárních amerických trzích je stejně podmíněn zůstatkem na účtu min. 2000 dolarů jako záloha, takže minimální vklady kolem 500 dolarů je nereálný. Malé minimální vklady mají smysl pouze v případě, kdy si chcete obchodování vyzkoušet nanečisto a příliš neinvestovat nebo máte v plánu mít účet u více různých brokerů. Pak také není minimální vklad až tolik důležitý.

O spolehlivosti brokera více vypoví komise. Tam jsou viditelné velké rozdíly. Komise se uvádí za kontrakt. Aby bylo možné získat komisi za celý obchod, je nutné částku vynásobit dvakrát a nakonec přičíst poplatek burze. V tomto případě je na tom nejlépe Generic Trade. Ten navíc spolu s účtem zdarma nabízí i vlastní platformu pro samotné obchodování.

Výběr je ovšem mnohem složitější, odvíjí se od výběru dat a potřebných softwarů, čili platforem. Některé se dají pořídit za velký příplatek externě, a poté je možné připojit datový tok takřka kteréhokoliv brokera. Jsou i platformy zdarma, ale ty můžete získat jen tehdy, pokud máte již hotový účet u určitého brokera.

Stejně tak je to s daty. Jsou externí data i taková, která jsou vázaná k brokerům. Například účet u Interactive Brokers nabízí pouze vlastní nedokonalá data.

Při hledání ideálního brokera je důležité najít optimální kombinaci nástrojů, které jsou potřeba a jsou za nejlepší cenu.

Můžeme si uvést příklad. Obchodník, který se orientuje na automatické strategie, nepotřebuje kvalitní rychlá data, protože uzavírá své obchody vždy na konci dne a pracuje s časovým rámcem 30 minut. Automatické strategie si obchodník programuje a robustně testuje. V tomto případě je ideální volbou TradeStation. Tento broker nabízí platformu s vlastním jednoduchým programovacím jazykem a dobrými možnostmi testování. Platforma je k dispozici zdarma hned se založením účtu.

Naopak obchodník, který potřebuje především kvalitní data, protože ho zajímá změna nabídky a poptávky v rámci několika vteřin. Ten uzavírá obchody do několika minut a má větší frekvenci obchodu. Nepotřebuje velikou sumu na účtu. Mezi nejideálnější platformy patří Ninja Broker a Sierra Chart. Tyto platformy podporují Optimus Futures či AMP Futures. Pokud bychom je porovnali, může být pro klienty, kteří neovládají cizí jazyk rozhodující, že AMP Futures nabízí podporu i pro české a slovenské klienty. Je třeba upozornit na to, že zákaznická podpora je nedokonalá a zakládání i řízení účtu je dosti problematické.

Vyhledat ideálního futures brokera není vůbec jednoduché. Samotní brokeři situaci příliš neulehčují. Často neuvádí dostatek informací, proto může hledání vhodného kandidáta trvat déle, než jste mysleli. Pokročilý obchodník se zaměřuje především na technické možnosti, které jsou brokerem nabízeny. Asi nejlepší řešení je založení více účtů, kdy je přinejmenším jeden z nich založen u naprosto spolehlivého brokera. Začátečníci by měli vybírat především podle ceny a hledat brokery s nízkými komisemi. Nejlépe pokud nabízí založení účtu zdarma a současně i obchodní platformu a nutnost menšího minimálního vkladu.

Nejnovější zprávy

Netflix jde po sdílených heslech a zároveň snižuje ceny. Ceny akcií přesto padají.

Oblíbená streamovací platforma Netflix opět šokuje své uživatele. Poté, co před několika měsíci v USA a na západních trzích zvyšovala ceny za předplatné až...

Nvidia poodkryla další ziskovou vertikálu navázanou na umělou inteligenci, akcie reagují téměř dvojciferným růstem

Horečka okolo umělé inteligence zažehnutá nedávným vypuštěním Chat GPT od OpenAI mezi širokou veřejnost způsobila doslova hon po titulech, které s touto technologií mají...

19 z 20 lidí nenachází v Apple TV + hodnotu úměrnou ceně služby

Apple má problém. Jeho streamovací službu Apple TV+ má již několikátý rok po sobě pouze cca 22% majitelů iPhonů a procento ne a ne...
Martina Mádlová
Martina Mádlováhttps://www.investomanie.cz/author/martina/
Ráda píši a informuji o dění ve světě forexu, financí a investování. Baví mě neustále se vzdělávat a proto jsem se vrhla i do tohoto dynamického oboru. Je mi 31 let a letos jsem dokončila dálkové studium na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Mojí prioritou je pečlivost, flexibilita, férové jednání a rychlá reakce na dění ve světě financí. Vždy se ráda přiučím něco nového, nastuduji kus nové informace a předám dál naším čtenářům.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Testy společností