DomůZprávyDo Česka přichází nová nízkonákladová banka

Do Česka přichází nová nízkonákladová banka

Publikováno

V Česku bude fungovat nová nízkonákladová banka Hello bank. Účet bude možné řídit pomocí mobilu a s bankou vše vykomunikovat přes chat. Tuto banku má přivést francouzská BNP Paribas. Ti v současné době fungují v Česku pod značkou Cetelem. Banka Hellou funguje ve Francii, Belgii, Německu a Itálii od roku 2013 a od loňského léta i v Rakousku.

Logo Hello bank by již brzy mohli vidět i čeští klienti.
Logo Hello bank by již brzy mohli vidět i čeští klienti.

Na tuzemském trhu se chystá spuštění mobilní banky francouzské skupiny BNP Paribas. Projekt se intenzivně připravuje a startovat má v průběhu příštího roku. Už takřka dva roky působí BNP Paribas, která je jedničkou ve Francii, v České republice pod bankovní licencí své dceřiné společnosti BNP Paribas Personal Finance. Nyní využívá obchodní značku Cetelem. Doménu Hello bank už má francouzská skupina zaregistrovanou.

Hello bank působí již v pěti zemích

Francouzský gigant provozuje Hello bank už v pěti zemích (Francie, Belgie, Německo, Itálie a Rakousko). Přes ní se snaží oslovit zákazníky, kteří nechtějí chodit na pobočky a raději si vše zařizují pohodlně on-line přes mobily a tablety. Jedná se o nízkonákladovou banku. Nabízí běžné a spořicí účty, úvěry, investice do cenných papírů, pojištění a finanční poradenství. Pokud klient potřebuje s něčím pomoc nebo poradit, může se prostřednictvím chatu obrátit na zaměstnance banky. Na vklady v hotovosti využívá Hello bank mimo bankomatů i sítě poboček, které patří bankám ve skupině. Ve výroční zprávě BNP Paribas, kterou vydala v roce 2015, získala banka přes tuto platformu celkem 2,4 milionu zákazníků.

Hello bank a její zprovoznění není to jediné o co má francouzská skupina v Česku zájem. Účastnila se tendru na poskytování finančních služeb na České poště po roce 2017. Stát ale nakonec dal přednost jednání s ČSOB. Podle dostupných zdrojů to BNP Paribas myslí s expanzí do Česka opravdu vážně. K tomu, aby se celý proces urychlil, by ale potřebovala více poboček, zatím má jen tři. Z různých průzkumů vyplývá, že i přes zvyšující se oblibu on-line služeb Češi pobočky stále vyžadují.

Nejnovější zprávy

Netflix jde po sdílených heslech a zároveň snižuje ceny. Ceny akcií přesto padají.

Oblíbená streamovací platforma Netflix opět šokuje své uživatele. Poté, co před několika měsíci v USA a na západních trzích zvyšovala ceny za předplatné až...

Nvidia poodkryla další ziskovou vertikálu navázanou na umělou inteligenci, akcie reagují téměř dvojciferným růstem

Horečka okolo umělé inteligence zažehnutá nedávným vypuštěním Chat GPT od OpenAI mezi širokou veřejnost způsobila doslova hon po titulech, které s touto technologií mají...

19 z 20 lidí nenachází v Apple TV + hodnotu úměrnou ceně služby

Apple má problém. Jeho streamovací službu Apple TV+ má již několikátý rok po sobě pouze cca 22% majitelů iPhonů a procento ne a ne...
Martina Mádlová
Martina Mádlováhttps://www.investomanie.cz/author/martina/
Ráda píši a informuji o dění ve světě forexu, financí a investování. Baví mě neustále se vzdělávat a proto jsem se vrhla i do tohoto dynamického oboru. Je mi 31 let a letos jsem dokončila dálkové studium na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Mojí prioritou je pečlivost, flexibilita, férové jednání a rychlá reakce na dění ve světě financí. Vždy se ráda přiučím něco nového, nastuduji kus nové informace a předám dál naším čtenářům.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Testy společností