DomůZprávyAkcie na americkém trhu klesají již třetí den po sobě

Akcie na americkém trhu klesají již třetí den po sobě

Publikováno

Newyorská burza
Akcie na Wall Street klesají již třetí den v řadě

Index S&P zažil na akciovém trhu v USA velký pokles. Propadl se o 0,57 procenta, Nasdaq klesl o 0,49 procenta a Dow Jonesův index o 0,67 procent dolů. Všechny tyto velké americké trhy zareagovaly na horší výsledky některých předních amerických podniků. Největší ekonomika světa klesá již třetí den po sobě. Naopak euro vůči americkému dolaru posílilo.

[clear]

Za pokles mohou především špatné hospodářské výsledky

Trhy ve Spojených státech klesají delší dobu a nyní se jednalo již o třetí propad v řadě za sebou. Pokles způsobují především špatné hospodářské výsledky. Také prognózy velkých firem jako jsou: American Express, Caterpillar a 3M, mají na této situaci svůj podíl. Oproti americkému dolaru se také na devizových trzích zvyšuje kurz eura.

Největší světový výrobce stavební a těžební techniky Caterpillar se propadl o 3,6 procent. Investoři zareagovali na informaci o poklesu tržeb. Dow Jonesův index se propadl na 17 731,92 bodu. Tento index v sobě zahrnuje akcie třiceti předních amerických společností. S&P byl na 2102,15 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite byl na 5146,41 bodu.

Graf vývoje Newyorské burzy
Graf vývoje technologického trhu Nasdaq Composite 24. 7. 2015

Klesala také cena akcií vydavatele kreditních karet American Express, kvůli špatným čtvrtletním tržbám, celkově o 2,5 procent. Akcie konglomerátu 3M oslabily o 3,8 procent. Důvodem k tomuto poklesu je horší celoroční výhled.

Na devizových trzích současně posilovalo euro vůči dolaru a poprvé za týden se vyšplhalo nad hranici 1,10 USD. Evropská měna začala posilovat poté, co se začala příznivěji vyvíjet řecká krize a jejich parlament schválil druhý balíček reforem. Ten je důležitý proto, aby věřitelé schválili nový záchranný program. Index dolaru klesl o 0,5 procent na 96,094 bodu.

Nejnovější zprávy

Netflix jde po sdílených heslech a zároveň snižuje ceny. Ceny akcií přesto padají.

Oblíbená streamovací platforma Netflix opět šokuje své uživatele. Poté, co před několika měsíci v USA a na západních trzích zvyšovala ceny za předplatné až...

Nvidia poodkryla další ziskovou vertikálu navázanou na umělou inteligenci, akcie reagují téměř dvojciferným růstem

Horečka okolo umělé inteligence zažehnutá nedávným vypuštěním Chat GPT od OpenAI mezi širokou veřejnost způsobila doslova hon po titulech, které s touto technologií mají...

19 z 20 lidí nenachází v Apple TV + hodnotu úměrnou ceně služby

Apple má problém. Jeho streamovací službu Apple TV+ má již několikátý rok po sobě pouze cca 22% majitelů iPhonů a procento ne a ne...
Martina Mádlová
Martina Mádlováhttps://www.investomanie.cz/author/martina/
Ráda píši a informuji o dění ve světě forexu, financí a investování. Baví mě neustále se vzdělávat a proto jsem se vrhla i do tohoto dynamického oboru. Je mi 31 let a letos jsem dokončila dálkové studium na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Mojí prioritou je pečlivost, flexibilita, férové jednání a rychlá reakce na dění ve světě financí. Vždy se ráda přiučím něco nového, nastuduji kus nové informace a předám dál naším čtenářům.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Testy společností