DomůZprávyVývoj kurzu Eura - hrozí další intervence?

Vývoj kurzu Eura – hrozí další intervence?

Publikováno

Vývoj kurzu Eura přes 28 Kč / EUR
Vývoj kurzu Eura prosinec 2014 – leden 2015

Po pátečním zveřejnění meziročního prosincového vývoje inflace, která se ukázala být pouze na úrovni 0.1% vzrostly v očích investorů obavy o další intervenční opatření české národní banky.

Obchodníci na trzích reagovali na tuto zprávu „panickým“ nákupem EUR v obavě, že ČNB opět přijde s intervencí a EURo opět uměle zdraží. Investorům se proto vyplatilo nakupovat ještě za páteční ceny v rozmezí okolo 27 Kč / EUR a těmito kroky dostaly tržní hodnotu EURa přes dnešních 28 Kč / EUR.

Ředitel měnové a statistické sekce ČNB Tomáš Holub spekulaci obchodníků vsázejících na růst EURa jen přiživil pátečním tvrzením, ve které uvedl: „Bankovní rada by začala uvažovat o případném posunu kurzové hranice ve chvíli, kdy by se tento šok začal měnit v hrozbu deflace, začal by se promítat do inflačních očekávání, promítl by se zpomalováním mzdového růstu, což by vedlo k útlumu spotřebitelské poptávky a podobně.“

Vývoj kurzu eura a vliv zveřejněné meziroční inflace
Vliv zveřejnění meziroční inflace a vzrůst obavy o další intervenci způsobil prolomení hranice 27 Kč za EURo
Obava představitelů ČNB z deflace začíná bohužel podrývat autoritu ČNB, jejíž chování se tak stává pro trh nečitelným. V zákoně o ČNB je přitom uvedeno, že role České národní banky je, aby pečovala o měnovou stabilitu.

Do doby, než začala ČNB intervenovat a poslala kurz EURa k 27 Kč byla hladina kurzu EUR/CZK velice stabilní, ovšem od té doby je v lidech velká míra nejistoty, jaký bude vývoj kurzu eura.

Vývoj kurzu Eura

Náš názor na vývoj kurzu eura je, že spíše nelze očekávat pokles pod 28 Kč v nejbližší době. Navíc s příchodem letní turistické sezóny vzroste přirozeně poptávka po EURu, čímž se EURo stává vůči koruně dražší a bude nutné za něj platit ještě více.

U dnešních hodnot lze nicméně očekávat korekce cca 0.25 – 0.5 Kč / EURo směrem dolů, ale střednědobý výhled v rámci měsíců je, že hladina zůstane spíše okolo 28 Kč / EUR.

Graf vývoje kurzu koruny proti euru zde:

Jelikož je Investomanie.cz server zaměřený především na zhodnocování vlastních financí, za každou zprávou vidíme i možnosti, jak na tom vydělat.

Možnost vydělat na vývoji kurzu EURa nabízí například broker Plus500, kterého sami používáme k našim analýzám.

Plus500 můžete vyzkoušet zde: http://www.plus500.cz a pro nové klienty je připraven i uvítací bonus 500 Kč, bez nutnosti vkladu. Vyzkoušejte si, jaké to je obchodovat přímo na finančních trzích a ne si jen pasivně číst finanční zpravodajství.

Nejnovější zprávy

Netflix jde po sdílených heslech a zároveň snižuje ceny. Ceny akcií přesto padají.

Oblíbená streamovací platforma Netflix opět šokuje své uživatele. Poté, co před několika měsíci v USA a na západních trzích zvyšovala ceny za předplatné až...

Nvidia poodkryla další ziskovou vertikálu navázanou na umělou inteligenci, akcie reagují téměř dvojciferným růstem

Horečka okolo umělé inteligence zažehnutá nedávným vypuštěním Chat GPT od OpenAI mezi širokou veřejnost způsobila doslova hon po titulech, které s touto technologií mají...

19 z 20 lidí nenachází v Apple TV + hodnotu úměrnou ceně služby

Apple má problém. Jeho streamovací službu Apple TV+ má již několikátý rok po sobě pouze cca 22% majitelů iPhonů a procento ne a ne...
Ivo Mahler
Ivo Mahler
Miluji obchodování na trzích a vše kolem toho. Když jsem se poprvé seznámil s CFD deriváty, byl jsem očarován možností obchodovat velké objemy s relativně malým kapitálem. Tak jako v životě je ale nahoře i dole, takže byly doby lepší i horší. Nyní se již považuji za zkušeného obchodníka, který neobchoduje srdcem, ale rozumem. Když neobchoduji, rád píši články sem na Investomanii, vzdělávám se nebo se toulám přírodou.

3 KOMENTÁŘE

  1. Singera nakopat do prd*le!!!
    Jelikož aktivně obchoduji na trzích, tak vím, že současnej kurz eura není tržní!! Je tam umělě držen díky těm mag*rům z ČNB. Fakt díky kluci, zrovna v pátek jsem si posílal 2 tisíce euro na účet, takže mě to díky vám přišlo o bůra dráž.

  2. A já jsem zase 10 tis. vydělal, díky panu Singerovi! Do pr*dele nakopej sám sobě, žes prodělal je tvůj problém!

  3. Euro se řítí do záhuby, to je jisté… brzy budeme platit přes 1 euro na získání jednoho dolaru. Díky Singere, Díky ECB..

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Testy společností