DomůZprávyKanadská komise udělila registraci správci fondů Bitcoin

Kanadská komise udělila registraci správci fondů Bitcoin

Publikováno

První registrace správce fondů na provozování investičního fondu v Kanadě byla schválena Komisí pro cenné papíry Britské Kolumbie. Společnost First Block Capital Inc je také registrována jako správce investičních fondů a osvobozena od prodejce na trhu v Ontariu.

Bitcoin proniká i do Kanady.
Bitcoin proniká i do Kanady.

Registrace byla schválena

Ve středu oznámila Britská komise pro cenné papíry (BCSC) první registraci investičních fondů v Kanadě, která se zabývá výhradně investicemi s kryptoobchodem.

Kanadská investiční společnost First Block Capital oznámila zahájení jednání v červenci. Canadian Bitcoin Trust je otevřenou podílovou společností, která umožňuje investorům obchodovat bez starostí. Společnost prohlásila, že jedinými investicemi budou přímo investice do bitcoinu. Jako správce je uvedena Xapo Ltd.

Iniciativa by měla přilákat nové manažery kryptoměn

Společnost BCSC sestavila tým technické podpory a snaží se o poskytnutí inovativních produktů, služeb a aplikací v Kanadě. Zach Masum, vedoucí týmu Tech, láká nové potenciální žadatele o registraci či stávající správce fondů, aby se na ně obrátili, pokud zvažují uskutečnění investic do kryptoměn. Jeho tým podle něj může pomoci zajistit dodržování regulace cenných papírů, pomáhá šetřit čas a náklady.

Sám prohlásil, že investice do digitálních měn jsou novou formou investování s velkým potenciálem nejen v Kanadě, ale po celém světě. Registrace umožňuje přístup k investicím do bitcoinu a zároveň umožňuje BCSC jedinečné mechanismy pro sledování operací v této rychle se rozvíjející oblasti.

Podmínky pro registraci jsou jednoduché, flexibilní a mohou fungovat v rámci stávajícího regulačního rámce.

Regulační systém

V Kanadě je regulace cenných papírů řízena 13 provinciemi a územními samosprávami. Každá z nich má komise pro cenné papíry nebo rovnocenné orgány.

Na úrovni federální vlády neexistuje regulační orgán. Většina provinční bezpečnostní komise funguje pod jednoduchým systémem, což znamená, že schválení jedné komise se může předávat ostatním jednoduchým podáním. Každá provincie, mimo Ontarie, je tohoto systému součástí.

Obavy z provinčního regulačního systému vedly federální vládu k práci na vytvoření národního systému regulace cenných papírů. Národní regulátor očekává, že bude zavedena do 30. června 2018.

Společnost BCSC ve středu uvedla, že First Block Capital je také registrován jako správce investičních fondů a osvobozený prodejce na trhu v Ontariu, je jeho hlavní regulátor.

Nejnovější zprávy

Netflix jde po sdílených heslech a zároveň snižuje ceny. Ceny akcií přesto padají.

Oblíbená streamovací platforma Netflix opět šokuje své uživatele. Poté, co před několika měsíci v USA a na západních trzích zvyšovala ceny za předplatné až...

Nvidia poodkryla další ziskovou vertikálu navázanou na umělou inteligenci, akcie reagují téměř dvojciferným růstem

Horečka okolo umělé inteligence zažehnutá nedávným vypuštěním Chat GPT od OpenAI mezi širokou veřejnost způsobila doslova hon po titulech, které s touto technologií mají...

19 z 20 lidí nenachází v Apple TV + hodnotu úměrnou ceně služby

Apple má problém. Jeho streamovací službu Apple TV+ má již několikátý rok po sobě pouze cca 22% majitelů iPhonů a procento ne a ne...
Martina Mádlová
Martina Mádlováhttps://www.investomanie.cz/author/martina/
Ráda píši a informuji o dění ve světě forexu, financí a investování. Baví mě neustále se vzdělávat a proto jsem se vrhla i do tohoto dynamického oboru. Je mi 31 let a letos jsem dokončila dálkové studium na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Mojí prioritou je pečlivost, flexibilita, férové jednání a rychlá reakce na dění ve světě financí. Vždy se ráda přiučím něco nového, nastuduji kus nové informace a předám dál naším čtenářům.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Testy společností