DomůČlánkyBrokerjet končí svou činnost pro malý zájem investorů

Brokerjet končí svou činnost pro malý zájem investorů

Publikováno

Česká spořitelnaBrokerjet České spořitelny ukončí na konci roku 2015 svou činnost. Uzavření jednoho z největších on-line brokerů je naplánováno od 1. prosince letošního roku. Důvodem k ukončení služeb je prý podle banky malý zájem aktivních investorů a celková dlouhodobá nevýdělečnost služby.

Činnost brokera Brokerjet tak končí po dlouhých dvanácti letech. I když v loňském roce vykazoval zisk přes 800 tisíc korun, v letech minulých byl značně ztrátový, a proto je společnost nucena jeho činnost ukončit.

Od 1. prosince již nebude možné podávat pokyny k nákupu a prodeji cenných papíru. Brokerjet žádá své klienty, aby do této doby prodali své držené cenné papíry nebo si peněžní prostředky a cenné papíry převedli k jinému obchodníkovi. Investoři mohou přejít na obchodní platformu Saxo Bank pro on-line obchodování nebo si mohou převést své portfolio do České spořitelny. Ta chce od listopadu otevřít novou službu nazvanou „Investiční makléř ČS“. Tato služba poskytuje i možnost zadávat obchodní příkazy prostřednictvím telefonu.

Loňský zisk nevedl k záchraně brokera

I přes to, že počet klientů v poslední době rostl tak jako u většiny českých brokerů, obchodovalo se s menším objemem peněz, než tomu bylo dřív. I proto loňský zisk nemohl pokrýt ztrátu, kterou broker nabral v roce 2013, kdy byl v mínusu o deset milionů korun a v roce 2012 o dva miliony korun. Česká spořitelna měla nejdříve snahu brokera prodat a převést portfolio klientů jinam. Jednala i s Patrií, která je lídrem mezi brokerskými službami v konkurenční skupině ČSOB. Tento obchod, ale nebyl bohužel úspěšný. Banka však chce zrušení této služby určitým způsobem kompenzovat, a proto nabídne svým klientům jiné produkty ze své skupiny (např. námi zmíněný Investiční bankéř).

K uvedenému datu přestane Brokerjet nabízet své služby nejen u nás, ale i na dalších trzích (Rakousko, Slovensko, Maďarsko či Chorvatsko).

Pokud nyní řešíte, kde budete obchodovat po ukončení služeb Broker Jetu, vyzkoušejte brokera ETX Capital. Nabízí 6000 Euro ke vkladu a lze u něj obchodovat s více jak 5000 instrumenty. Více o ETX Capital si můžete přečíst v naší recenzi.

Nejnovější zprávy

Netflix jde po sdílených heslech a zároveň snižuje ceny. Ceny akcií přesto padají.

Oblíbená streamovací platforma Netflix opět šokuje své uživatele. Poté, co před několika měsíci v USA a na západních trzích zvyšovala ceny za předplatné až...

Nvidia poodkryla další ziskovou vertikálu navázanou na umělou inteligenci, akcie reagují téměř dvojciferným růstem

Horečka okolo umělé inteligence zažehnutá nedávným vypuštěním Chat GPT od OpenAI mezi širokou veřejnost způsobila doslova hon po titulech, které s touto technologií mají...

19 z 20 lidí nenachází v Apple TV + hodnotu úměrnou ceně služby

Apple má problém. Jeho streamovací službu Apple TV+ má již několikátý rok po sobě pouze cca 22% majitelů iPhonů a procento ne a ne...
Martina Mádlová
Martina Mádlováhttps://www.investomanie.cz/author/martina/
Ráda píši a informuji o dění ve světě forexu, financí a investování. Baví mě neustále se vzdělávat a proto jsem se vrhla i do tohoto dynamického oboru. Je mi 31 let a letos jsem dokončila dálkové studium na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Mojí prioritou je pečlivost, flexibilita, férové jednání a rychlá reakce na dění ve světě financí. Vždy se ráda přiučím něco nového, nastuduji kus nové informace a předám dál naším čtenářům.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Testy společností