DomůZprávyZa investici do Snapchatu získala škola přes půl miliardy

Za investici do Snapchatu získala škola přes půl miliardy

Publikováno

Aplikace Snapchat umožňuje sdílet fotky bez uložení. Ty za nějakou dobu zase zmizí. Provozovatel aplikace vstoupil úspěšně na newyorskou burzu a hned za první dva dny jeho akcie raketově stouply takřka o 60 procent na 27 dolarů za kus. Na tom vydělala velké finance střední škola, která před pěti lety investovala částku v řádu statisíců a nyní získala přes půl miliardy korun.

Aplikace Snapchat umožňuje přijímat a odesílat fotografie, které za krátkou dobu zase zmizí.
Aplikace Snapchat umožňuje přijímat a odesílat fotografie, které za krátkou dobu zase zmizí.

Společnost Snap vstoupila na newyorskou burzu ve čtvrtek. Skvělé výsledky potěšily investory i zakladatele společnosti Evana Spiegela a Roberta Murphyho. Velmi potěšena byla také jedna střední škola. Tu do hry dostal v roce 2012 Barry Eggers, který objevil svou dceru, jak s kamarádkou posílají fotografie přes aplikaci, která během chvilky zase obrázky smaže. Protože viděl tak velký zájem u dětí, rozhodl se o tom zmínit svému společníkovi v investiční firmě Lightspeed Venture Partners Jeremymu Liewovi.

Pak už to šlo ráz na ráz. Nejdříve se tito dva pánové setkali se zakladateli Snapchatu a investovali 485 tisíc dolarů. Eggers ještě k investici přesvědčil i Střední školu svatého Františka v Kalifornii, kam chodily i jeho děti, aby taktéž vložila do firmy Snap peníze. Ta tedy přispěla částkou 15 tisíc dolarů.

Po pěti letech ohromné výsledky

Po pěti letech se ukázal tento krok jako správný. V loňském roce sice prohloubila společnost Snap svou ztrátu meziročně takřka o 40 procent na 514 milionů dolarů, její vstup na burzu ale vzbudil velký zájem investorů. Podíl Lightspeed Venture Partners dnes dosáhl na 2,2 miliardy dolarů. Eggers v této společnosti stále působí. Na své si přišla i střední škola svatého Františka. Podle informací BBC prodala hned ve čtvrtek dvě třetiny svých akcií za 24 milionů dolarů. V přepočtu se jedná o 614 milionů korun. Díky těmto penězům si bude moci vzdělání na škole dovolit mnohem více studentů než doposud. Roční školné na této škole je nyní 17 tisíc dolarů a ne každý zájemce na něj má potřebné finance. Investice do Snapchatu se škole nakonec velmi vyplatila.

Nejnovější zprávy

Netflix jde po sdílených heslech a zároveň snižuje ceny. Ceny akcií přesto padají.

Oblíbená streamovací platforma Netflix opět šokuje své uživatele. Poté, co před několika měsíci v USA a na západních trzích zvyšovala ceny za předplatné až...

Nvidia poodkryla další ziskovou vertikálu navázanou na umělou inteligenci, akcie reagují téměř dvojciferným růstem

Horečka okolo umělé inteligence zažehnutá nedávným vypuštěním Chat GPT od OpenAI mezi širokou veřejnost způsobila doslova hon po titulech, které s touto technologií mají...

19 z 20 lidí nenachází v Apple TV + hodnotu úměrnou ceně služby

Apple má problém. Jeho streamovací službu Apple TV+ má již několikátý rok po sobě pouze cca 22% majitelů iPhonů a procento ne a ne...
Martina Mádlová
Martina Mádlováhttps://www.investomanie.cz/author/martina/
Ráda píši a informuji o dění ve světě forexu, financí a investování. Baví mě neustále se vzdělávat a proto jsem se vrhla i do tohoto dynamického oboru. Je mi 31 let a letos jsem dokončila dálkové studium na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Mojí prioritou je pečlivost, flexibilita, férové jednání a rychlá reakce na dění ve světě financí. Vždy se ráda přiučím něco nového, nastuduji kus nové informace a předám dál naším čtenářům.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Testy společností