DomůZprávyAkcie Alibaba a Apple posilují

Akcie Alibaba a Apple posilují

Publikováno

Předseda představenstva holdingu Alibaba Group Holdings pan Jack Ma oznámil, že Alipay – největší čínský zpracovatel plateb zprostředkovávající platby zejména pro největší internetový obchod na světě Alibaba – se nebrání spolupráci s Apple na zpracování plateb. Obchodní objemy Alibaby jsou větší, než eBay a Amazon dohromady.

Alibaba podnikla IPO na americkou burzu teprve 13.10.2014 a po několika dnech, kdy akcie oslabovaly byl nastoupen silný prorůstový trend. Je možné, že se dočkáme 400% zhodnocení akcie, jako u Facebooku? Firmy propojené s IT zažívají poslední dobou přírůstky svých akcií, jako v době Dot Com bubliny.

Akcie Alibaby v Plus500
Hodnota akcie Alibaby v Plus500

Zdá se, že trhy oznámení pana Ma trochu očekávaly, jelikož hodnota akcie v předešlých dvou dnech spíše stagnovala.

Akcie Apple v Plus500
Hodnota akcie Apple v Plus500

Na akcie Apple nemělo toto oznámení žádný vliv, což je překvapivé. Apple drží v rukou již zřejmě velké množství investorů, kteří tuto zprávu vyhodnocují různě, takže výsledný efekt nebyl ani pozitivní, ani negativní, a nebo panu Ma zkrátka nevěří, přestože ten nešetřil chválou na adresu Tima Cooka.

Aktuální cena akcií Alibaba

Aktuální cena akcií Apple

Chcete-li obchodovat akcie Alibaby nebo Apple, nejjednodušší cestou k tomu je založení účtu u Plus500, což zabere pouze pár minut, a zdarma k tomu dostáváte i 500 Kč uvítací bonus.

Nejnovější zprávy

Netflix jde po sdílených heslech a zároveň snižuje ceny. Ceny akcií přesto padají.

Oblíbená streamovací platforma Netflix opět šokuje své uživatele. Poté, co před několika měsíci v USA a na západních trzích zvyšovala ceny za předplatné až...

Nvidia poodkryla další ziskovou vertikálu navázanou na umělou inteligenci, akcie reagují téměř dvojciferným růstem

Horečka okolo umělé inteligence zažehnutá nedávným vypuštěním Chat GPT od OpenAI mezi širokou veřejnost způsobila doslova hon po titulech, které s touto technologií mají...

19 z 20 lidí nenachází v Apple TV + hodnotu úměrnou ceně služby

Apple má problém. Jeho streamovací službu Apple TV+ má již několikátý rok po sobě pouze cca 22% majitelů iPhonů a procento ne a ne...
Ivo Mahler
Ivo Mahler
Miluji obchodování na trzích a vše kolem toho. Když jsem se poprvé seznámil s CFD deriváty, byl jsem očarován možností obchodovat velké objemy s relativně malým kapitálem. Tak jako v životě je ale nahoře i dole, takže byly doby lepší i horší. Nyní se již považuji za zkušeného obchodníka, který neobchoduje srdcem, ale rozumem. Když neobchoduji, rád píši články sem na Investomanii, vzdělávám se nebo se toulám přírodou.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Testy společností